София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Протест в Рибново, водата в селото е спряна

Студът е спукал водопровода

пропускане
5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Десетки хора от гоцеделчевското село Рибново излязоха рано тази сутрин на протест. Причината - от няколко дни там няма вода, както за битови нужди, така и за пиене.
 
Вследствие на минусовите температури, единственият водопровод в населеното място се е  спукал, като местните  и екипи на ВиК  са  се опитали да размразят водата в тръбите, но без успех. 
 
Според недоволните,  служителите на ВиК не си вършат работа през цялата година и това е довело до замръзването на водопровода сега. Те заплашиха, че ако не бъдат взети незабавни и адекватни мерки ще спрат да  плащат водата си.
 
Липсата на питейна вода  в селото вече повече от четири дни, принуждава хората от Рибново да си наливат такава от близки да населеното им място  чешми, които обаче също са замръзвали.
 
Кметът на  Рибново Феим Иса разказа, че от той лично и от неговата администрация са отправяли многобройни сигнали до водното дружество. В тях те са се оплаквали от това, че водопроводът не работи както трябва, но мерки не са били взети.