Гледай
на живо

Първи стъпки по проверката на Тръмп

Призовка даде старта на разследването

Първи стъпки по проверката на Тръмп Съветът на съдебните заседатели призовава държавния секретар Майк Помпео за документи относно контак... thumbnail text

Съветът на съдебните заседатели призовава държавния секретар Майк Помпео за документи относно контакта с Украйна, предаде Aljazeera.

Демократите от Камарата на САЩ предприеха първите си конкретни стъпки в разследването по импийчмънта на президента Доналд Тръмп в петък. Започнаха да валят призовки за искане на документи от държавния секретар Майк Помпео.

В края на седмицата на откровение и порицание, председателят на Камарата Нанси Пелоси определи разследването за импийчмънт като мрачен момент за разделена нация. "Това не е причина за никаква радост", каза тя.

Отделно съветникът на Тръмп Келиан Конуей заяви пред репортери, че подалият сигнала има защита съгласно закона. Това попита и самият Тръмп по-рано през деня. И изказа предположенията си, че такъв човек изобщо не съществува.

Според "сигналистът" отклоняването на записа по необичаен начин е доказателство, че „служителите на Белия дом са разбрали тежестта на онова, което се е случило в разговора.