София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Първите компоненти на С-400 пристигнаха в Турция

S-400 Triumph е руска противовъздушна ракетна система

5 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Министерството на националната отбрана на Турция съобщи в петък за началото на доставките на руските противовъздушни ракетни системи S-400.
"Първата група компоненти по договора S-400 ZRS бе доставена на база "Мюртед" в Анкара", се казва в изявлението. В комюникето се отбелязва, че доставките "са започнали на 12 юли 2019 г.".
Доставките на останалите компоненти на С-400 в Турция ще бъдат осъществени през следващите дни, съобщи в своето комюнике администрацията на отбранителната промишленост на страната.
"Доставките на други компоненти на системите ще продължат в близко бъдеще. Когато системите са напълно готови, те ще бъдат включени", се казва в документа.
S-400 Triumph е руска противовъздушна ракетна система за далечни и средни разстояния. Тя е предназначена за предотвратяване на въздушни атаки и оръжия за разузнаване и всякакви други въздушни цели при условия на интензивна пожарна и електронна противодействие.