Гледай
на живо

Путин подари букет на първата дама на Франция

Макрон се срещна с руския лидер

Президентът Владимир Путин подари букет цветя на съпругата на френския лидер Бриджит Макрон и за кратко разговаря с нея преди срещата си с президента Еманюел Макрон.

Макрон пристигна в Кремъл в неделя със съпругата си Бриджит. При посрещането Путин топло поздрави френския лидер и първата дама, на която подари букет от божури и рози.

Протоколът за такива срещи не предвижда участието на съпруга в преговорите, така че Бриджит остави Путин и Макрон, но преди това руският лидер имаше неформален разговор с нея и Макрон за няколко минути.

Съпрузите Макрон пристигнаха в Москва за финалите на Световното първенство, в които ще се състезават отборите на Франция и Хърватия. Френският лидер идва в Русия за втори път в подкрепа на своя отбор. По-рано Макрон присъства на полуфиналите на Световното първенство в Санкт Петербург между националните отбори на Франция и Белгия. Това посещение на френския лидер в Русия ще бъде третото от края на май.

Кремъл очаква Макрон да информира Путин за резултата от срещата на високо равнище на НАТО, която се проведе в Брюксел. Както заяви руският президентски съветник по външната политика Юрий Ушаков, президентите ще обменят мнения и за състоянието на отношенията и тяхното развитие. Вероятно държавните глави ще обсъдят ситуацията в Сирия и Украйна и иранските въпроси.