Гледай
на живо

Радев и Борисов на откриването на европредседателството в Брюксел

Двамата имат отделни програми

Радев и Борисов на откриването на европредседателството в Брюксел Официален старт на българското председателство на ЕС се дава и в Брюксел. На тържествен концерт... thumbnail text

Официален старт на българското председателство на ЕС се дава и в Брюксел. На тържествен концерт в белгийската столица ще присъстват президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов.
 
На събитието, което ще се проведе в Центъра за изящни изкуства "Бозар", премиерът ще изнесе реч в чест на първото председателство, което България поема.

В програмата му са предвидени и работни срещи, свързани с теми от европейския дневен ред, добавиха от МС.
Президентът ще се срещне с краля на Белгия и представители на българската общност, а министър-председателят ще участва в Конференция за “Ролята на Балканите”.

Българското председателство на Съвета на ЕС ще бъде официално открито с концерт в центъра за изящни изкуства "Бозар" в Брюксел.

Участие в откриването в Брюксел ще вземат и президентът Румен Радев, както министрите за българското председателство и на културата - Лиляна Павлова и Боил Банов.

Гости ще са представители на дипломатическия корпус и на водещите институции в Брюксел, чуждестранни и български културни дейци и почитатели на българското изкуство.