Гледай
на живо

Арестуван е шефът на Агенцията за българите в чужбина

Задържани са още над 20 души

Арестуван е шефът на Агенцията за българите в чужбина Специализираната прокуратура влезе рано тази сутрин  в Държавна агенция за българите в чужбина.... thumbnail text
Специализираната прокуратура влезе рано тази сутрин  в Държавна агенция за българите в чужбина. Причината е, че държавното обвинение подозира корупция в институцията.
 
По информация на "Нова телевизия" е задържан и задържан председателят на агенцията Петър Харалампиев. 
 
Припомняме, че настоящият председател пое ръководството на агенцията през май 2017 г. Преди това, от декември 2014 г. до май 2017 г. Харалампиев бе заместник-областен управител на област София.
Сегашната акция е във връзка със сигнал, по който се работи от няколко месеца. 
 
Според запознати, става въпрос за това, че във ведомството се издават документи за български произход не по надлежен ред. Сумата на един такъв документ  била 5000 евро, като според разследващите са издавани по 30-40 такива  седмично, основно на граждани от Украйна и Молдова.
 
Разследващите съобщават още, че се извършват  претърсвания, изземвания и обиски и разпити на свидетели на адреси в София, Кюстендил и Плевен. Образувано е досъбно производство за извършване на престъпленията.