Гледай
на живо

Родена на 10 ноември 1989 г.

Или какво би казала демокрацията на социализма 28 години след началото на Прехода

Родена на 10 ноември 1989 г. Чудили ли сте се какво биха си казали демокрацията и социализма, ако можеха да се срещнат 28 години ... thumbnail text
Чудили ли сте се какво биха си казали демокрацията и социализма, ако можеха да се срещнат 28 години след началото на Прехода. Може би си мислите, че такъв експеримент е невъзможен, ние обаче ще ви докажем обратното. Вижте как едно момиче родено на 10 ноември 1989г. прекрачва прага на времето от преди да се роди.
Родена в първия ден на българската демокрация, за Вяра  светът е малко село, а пътешествията  и свободата на избор са начин на живот, затова й е трудно да се представи такъв, ограничен от желязна завеса и забрани.
Освен негативните страни на стария строй, връстницата на демокрацията,смята, че социализмът  е имал и своите добри черти.
Вяра е от хората, които до днес с патос наричат „Децата на Прехода“.
Днес, Вяра работи в Британското посолство в София, съчетавайки страстта си към опознаването на чужди култури с желанието си да участва в процесите, които променят света и вярва,че част от тази промянае да се построи мост между поколенията родени преди и след 10 ноември.