София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Роднини на жертвите в Кемерово получиха плащания

Регионалният бюджет вече еизплатил 82,5 милиона рубли

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

21 роднини на жертвите на пожара в търговския центъ "Зимна череша" получиха плащания от бюждета на регион Кемерово. Това бе съобщено в четвъртък от председателя на Регионалния съвет на народните депутати Алексей Синицин.

Той поясни, че става въпрос за вече обявените компенсации от губернатора в размер на 1 милион рубли за всеки починал, предаде ТАСС.

Според заместник-началника на Министерството на извънредните ситуации в района на Кемерово, Евгений Дедюхин, семействата на убитите и ранените вече са получили 82,5 милиона рубли от регионалния бюджет.

Целта на тези мерки е да се помогне на всеки член на семейството, което е загубило близките си в ужасната трагедия.

В същото време властите в региона Кемерово не разполагат с информация за възможна оставка на управителя на региона Аман Tулеев, както бе съобщено по-рано в медиите.

"Областният управител е на работнотото си място и проведе заседание на оперативния щаб. Сега има редовна среща със семействата на жертвите," - каза представител на пресслужбата на областната администрация.

Във вторник по време на среща с групата в помощ за гражданите в Кемерово, руският президент Владимир Путин отговори, че кадрови решения относно пожара е необходимо да се вземат като се определи кой е виновен.

Огънят в четириетажния търговски център "Зимна череша" в Кемерово избухна в недел на последния етаж, където има няколко кина и детски площадки с атракции. В резултат на пожара загинаха 64 души, включително много деца. В района е обявен тридневен национален траур.