Гледай
на живо

Румен Радев кани Бойко Борисов на среща

Решенията на проблемите трябва да се търсят от парламента

Румен Радев кани Бойко Борисов на среща "Проблем има и той е дълбок, но решение на този проблем трябва да се търси от парламента. Президентъ... thumbnail text

"Проблем има и той е дълбок, но решение на този проблем трябва да се търси от парламента. Президентът не може да иска оставката на когото и да е. Но в тази ситуация аз винаги ще бъда на страната на гражданите" - това каза Румен Радев като аргумент за изказването си, че не е време за предсрочни парламентарни избори. 

Президентът определи изказванията, че е подстрекател на протестите като ирелеванти. Той допълни, че протестите са закономерни и никой закон не забранява организирането им.

Той коментира и конспирациите, че не иска среща с Бойко Борисов, но все пак обсъжда бъдещето на България с Корнелия Нинова.

"Готов съм да приема лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и да изслушам неговата визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далече напред по темпове на икономически растеж и качество на живот." каза още Радев.

Тези изявления той даде след тържественото събрание във Военната академия „Г.С.Раковски“ по повод празника на Сухопътни войски.