София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Румен Радев поиска съд за всички замесени в корупция

Президентът отново коментира Апартаментгейт

5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Президентът Румен Радев поиска съд, конфискация на имуществото и затвор за всички властимащи, които са били замесени в корупционни сделки. Това коментира той в Асеновград докато беше на посещение по случай празника на града.

Радев допълни, че президентът на Германия е изпратил преди броени дни специално писмо до държавния глава, в което изразява радостта си от факта, че България е на път да привлече стратегически световен производител на автомобили.

Президентът посочи, че това е положителен пример, в който президент и министър-председател са работили заедно за интересите на България.

Румен Радев коментира и изказването на турския посланик от събота. Според него всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно.