София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Русенска нарколаборатория разкрита от ГДБОП

Дебнали са групата от юни месец

4 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Русенска нарколаборатория за екстъзи и амфети бе разкрита от ГДБОП. Служители на териториалния сектор за борба с организираната престъпност в Русе, с участието на техни колеги от секторите в Разград и Бургас, са следили групата от юни месец тази година. 
Установено е производство, доставка и разпространение на екстази и метаамфетамин на хапчета от организираната престъпна група, действала с користна цел. 
За срок от 24 часа са задържани двама мъже от Бургас - на 30 и 33 години, и двама русенци - на 35 и 34 години. При претърсване на 4 обекта, три от които в Русе и един в с. Крушевец, са намерени и иззети около 37 таблетки метамфетамин; общо към 42 грама суха тревна маса марихуана; 5 грама кристалообразно вещество; незаконно притежавана ловна пушка 12-ти калибър и патрони към нея.
Групата е произвеждала наркотиците в обособено помещение в с. Крушевец с лабораторно оборудване. На двете места - и в Русе и в с. Крушевец са открити пособия за претегляне и разфасоване на наркотични вещества.
По случая в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство. Разпитани са 7 свидетели. Спрямо трима от задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за доставка и разпространение на наркотични вещества, на двама е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража", а на трети - парична гаранция.