София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

От Русия с любов

Разкази от Санкт Петербург

пропускане
5 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

В деня на Руската Федерация екипът на новините на телевизия Евроком реши да Ви пренесе за кратко в руската столица на културата Санкт Петербург, където с жители на града, извън политическите разговори, си поговорихме за вечната дружба между руския и българския народ.

Мария - психотерапевт
Знам, че в България имате хубаво море, имате Златни пясъци. Мои приятели са ми разказвали, че там добре се отнасят към нас, към руснаците. Имате прекрасна храна, много вкусна. Няколо мои приятели замиха специално за България, за да се занимават с йога – което означава, че в България е комфортно. Надявам се и аз да посетя България.

Никита – уличен музикант
Безусловно Русия и руският народ винаги са били приятелски настроен към България. Русия обича България и нейния народ. Русия винаги е помагала на България. Историческите ни връзки са много силни. Дълго време сме били съюзници в продължени на много десетилетия. Боли ме, че в момента политическите отношение между България и Русия се влошиха. Аз искрено се надявам отново да станем приятели. Надявам се също да започнем да се отнасяме помежду си с уважение и любов.

Мехри – живее в Русия, Санкт Петербург повече от 15 години
В Санкт Петербург намерих много приятели от България. Ние не сме спирали да общуваме и да се срещаме. Българите са прекрасни хора. Помагат ми, разбират ме. Това е общото между двата народа – българския и руския. Не знам много за България, но въпреки това мога да кажа, че българският народ е много дружелюбен и страната им е прекрасна.