Гледай
на живо

Саботирали ли са управляващите протеста в Сърбия?

Според организаторите са спрели автобусни линии, за да не стигнат хората

Саботирали ли са управляващите протеста в Сърбия? Oпозицията в Сърбия обяви, че управляващите са саботирали големия митинг в Белград. Според организат... thumbnail text

Oпозицията в Сърбия обяви, че управляващите са саботирали големия митинг в Белград. Според организаторите на демонстрацията срещу президента Александър Вучич, управляващите са спрели автобусни линии, за да не стигнат хората от провинцията.

Освен това притискали автобусните компании да не дават под наем автобуси в деня на недоволството. има разминаване и за това колко души са присъствали на протеста. Полицията казва 7500, а опозицията твърди, че са били много повече.

Президенът Вучич многократно отхвърля обвиненията от опозицията в авторитарно управление и твърди, че зад исканията им стои само малък процент от гражданите.

Лошото време и дъжда не спира хората да излязат на протест. Те настояват за оставката на Вучич и неговия министър-председател Анна Бърнабич, както и за оставката на председателя на Скупщината Мая Гойкович. Гражданите искат назначаването на преходно правителство и провеждането на „честни парламентарни избори“.