София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Самолет "Боинг 737 Макс 8" се приземи извънредно на летище София

Не са ясни причините за внезапното приземяване

5 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

Машината е изпълнявала полет по маршрута Хургада - Амстердам, но по неизвестни причини не е могла да продължи. 

Това се случва след двете авиокатастрофи с този модел самолети, които отнеха живота на 346 души в Индонезия и в Етиопия. 

Боинг-ът е още на летище София, без да е ясно докога. 

Пътниците, пътуващи от Египет към Холандия, са настанени в хотел и авиокомпанията превозвач ще търси начин за транспортирането им до холандската столица. 

Администрациеята на българското въздухоплаване още не е изяснила заради какъв проблем се е наложило кацането на машината на летище София. 

Засега със сигурност е установено, че самолетът се приземява безаварийно, след като е направил обратен завой над Румъния. 

Все още не са точни и ясни причините защо, но са получили съобщения от въздухоплавателна администрация на Америка за евентуално изследване на новата система на „Боинг”, която е за хоризонтална стабилизация“, кометира Станимир Лешев, директор на "Гражданска въздухоплавателна администрация".