Гледай
на живо

Самолетът на Мелания Тръмп извърши аварийно кацане

Дим в пилотската кабина върна машината на пистата

Самолетът на Мелания Тръмп извърши аварийно кацане Самолетът на първата дама на САЩ Мелания Тръмп е извършил аварийно кацане на въздушната база "Андрюс... thumbnail text

Самолетът на първата дама на САЩ Мелания Тръмп е извършил аварийно кацане на въздушната база "Андрюс" в Мериленд поради технически проблеми. Инцидентът е станал вчера.

Самолетът е пътувал за Филаделфия, но трябвало да се върне, минути след като излетял от щата Мериленд. Причината е била, че пилотската кабина се е напълнила с дим.

Посочва се, че никой от пътуващите на борда на самолета не е пострадал. Журналистите, които са пътували с първата дама, разказват, че са им били раздадени хавлиени кърпи, които е трябвало да сложат на лицата си.

По непотвърдена информация аварията е била причинена от прегряване в част от системата за управление. От Белия дом все още не са излезли с официална позиция за инцидента.

Президентът Тръмп обаче похвали съпругата си Мелания, за това, че е запазила спокойствие по време на случката.

„Вчера имаха проблем. Видяхте: пожар на борда на самолета ... попитах, когато чух за това, как тя е понесла това ... Тя била  толкова спокойна, че те не можели да повярват ... Тя е прекрасна първа дама", каза Тръмп.