София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сашо Диков: Чугунената тройка на СЕМ отново гласува правилно

СЕМ заяви, че няма доказателства за парите, които Кошлуков дължи към КТБ

пропускане
5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

"Чугунената тройка на СЕМ отново гласува правилно. София Владимирова, Розита Еленова и Бетина Жотева не изневериха на традицията си да имат един и същи избор", това каза в ефира на "Делници" Сашо Диков. Той коментира избора на СЕМ за нов генерален директор - Емил Кошлуков.

"Всички казаха колко е добра моята концепция. Бетина Жотева каза досега по-добра концепция не е виждала, но била прекалено скъпа за БНТ", каза още Диков.

Сашо Диков каза още, че е приключил с кандидатстването си за директор и допълни, че до вчера е бил кандидат-шеф, от днес отново е журналист и няма да търпи повече подобни парадокси.

Аз нямаше да съм толкова бесен ако бяха избрали Сашо Йовков да бяха сложили, Явор Симов. Не може при тази професионална и творческа биография, такъв човек, показал среден пръст в ефир да продължи да бъде на екран.

След заседанието Сашо Диков попитал: "Нали знаете, че се самоубихте окончателно. Не знаехте за съдебните саги на Константин Каменаров? Сега сигурно не знаете и за съдебните саги на Емил Кошлуков?".

На негативния отговор на членовете от съвета за електронни медии, че те не знаят за подобни престъпления Диков им отговори: Не знам в кой свят живеете. Нали знаете, че Кошлуков дължи пари към КТБ.

Информацията за кризата в БНТ от СЕМ получили от Емил Кошлуков на 12-и юни.