София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сашо Диков: Това, което се случва с БНТ, е престъпление!

Диков на изслушване пред СЕМ

пропускане
5 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Това, което се случва с БНТ през последните две години, е престъпление. Това заяви Сашо Диков по време на публичното изслушване пред СЕМ по повод кандидатурата му за генерален директор на БНТ. По думите му обществената телевизия се нуждае от мащабна промяна и има неизпълнен дълг към обществото.

Сашо Диков акцентира върху опита си като директор в други две телевизии - Канал 3 и BIT. 

БНТ 2 я няма никъде на картата на зрителската аудитория. Тя е замисленa добре, но като изпълнение е пълна нула. Такова е положението и с БНТ 3, коментира още водешият на предаването "ЕвроДикоф" по телевизия "Евроком".

БНТ е аутсайдер на рекламния пазар. Това означава, че БНТ не е достагтъчно привлекателна, а хората, които работят в рекламата на БНТ, са с ужасно сбъркани представи. Щом не можеш да си запълниш рекламното време по време на Световното първенство по футбол, значи си абсолютен некадърник.

Нужно е максимално уплътняване на ресурса на обществената телевизия, завърши своята реч Сашо Диков.