София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

САЩ обвини Русия във варварство в Сирия

Москва: Америка не изпълни споразумението за овладяване на бунтовническите сили

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Разгорещени разговори без постигане на съгласие по отношение на ситуацията в Сирия между САЩ и Русия. На Съвета за сигурност на ООН Москва беше обвинена от Вашингтон в извършването на военни престъпления и варварство заради нанесените въздушни удари над Алепо. На срещата снощи трябваше да се вземат решения за прекратяване на бомбардировките в Сирия. Вместо това САЩ и Русия си хвърлиха взаимни обвинения за продължаващия конфликт и неспазеното споразумение.
Посланикът на Москва заяви, че Америка не е изпълнила задължението да овладее бунтовническите групи в Сирия и така е направила прекратяването на гражданската война в невъзможно за изпълнение.
Западът, в лицето на Великобритания и Франция, също обвини Кремъл, че подкрепя офанзивата на Башар Асад. Сирийският посланик беше повикан да говори, но посланиците на три страни напуснаха залата в знак на протест срещу действията на армията и политиката на сирийския държавен глава.