Гледай
на живо

Сблъсъци между протестиращи и полиция в Габрово

Според Томислав Дончев гневът на хората е справедлив

Сблъсъци между протестиращи и полиция в Габрово До сблъсъци между полиция  и протестиращи се стигна тази нощ в Габрово. Многолюдният протест, к... thumbnail text
До сблъсъци между полиция  и протестиращи се стигна тази нощ в Габрово. Многолюдният протест, който започна мирно към 21:00 часа достигана критичната си точка, като  след удара с полицейска палка пострадаха два представители на медиите, а четирима души вяха задържани от властите.
 
До ескалацията на напрежението се стигна, след като недоволните граждани се опитаха да пробият полицейския кордон и да влязат в ромски жилища, намиращи се в района на бившата консервна фабрика.
 
Общество, в което няма закони може да се самоунищожи заяви тази сутрин на извънреден брифинг във връзка със ситуацията в Габрово вицепремиерът Томислав Дончев, който от вчера е в района.
 
Дончев обаче категоричен, че след тези събития нещата не могат да останат такива, каквито са били досега.
 
Във връзка с изтекла информация, че всички входове и изходи на Габрово са затворени, като не се допускат хора, които нямат постоянен или настоящ адрес в града, телевизия "Евроком" се свърза с пресцентъра на на МВР, откъдето отрекоха.