София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Седем души с обвинения за незаконен износ на лекарства

Шестима са освободени срещу парична гаранция

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Повдигнати са обвинения на седем души за незаконен износ на лекарства. Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

За единия обвиняем от групата, за когото се предполага, че е неин лидер, прокуратурата ще поиска постоянно задържане след изтичането на законовия срок от 72 часа.

Останалите шест души са освободени срещу парична гаранция.

Прокуратурата обяви, че е разкрила схема за контрабанда на лекарства, с която здравната каса е ощетена с милиони, на 3 декември. Тогава бяха задържани 7 души и беше съобщено, че лидер на групата е сириец.

Според Иван Гешев ръководителят на групата е подсъдим по два процеса – за измама и за престъпление за данъчна измама. Смята се, че има реална опасност той да се укрие и да извърши и друго престъпление. Обвинението срещу групата е за незаконен износ на лекарства. Събират се материали за обвинения за пране на пари и данъчни престъпления.