Гледай
на живо

Ще отнемат нередовни шофьорски книжки и ще проверяват лицензи

Това се реши на организирана от Борисов среща, заради арестите в ДАИ

Ще отнемат нередовни шофьорски книжки и ще проверяват лицензи Шофьорските книжки, издадени при фалшифицирани изпитни протоколи, ще бъдат отнемани и ще бъдат прове... thumbnail text

Шофьорските книжки, издадени при фалшифицирани изпитни протоколи, ще бъдат отнемани и ще бъдат проверявани съмнителните лицензи. Това стана ясно на организирана работна среща от премиера Бойко Борисов.

МВР ще проверява издадените шофьорски книжки и лицензи, за които са получили данни, че са манипулирани.

На срещата присъстваха министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов, директорът на ГД „Национална полиция” Христо Терзийски и директорът на СДВР Младен Маринов, със заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и административния ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова.

Целта на съвещанието беше да се обсъдят корупционните скандали и арестите в ДАИ, при които беше задържан и шефът на агенцията Цветелин Цветанов.

Според официалната статистика, през 2015 г. в страната са регистрирани 7225 катастрофи, при които са загинали 708 души и са ранени 8971 (от които 6676 леко и 2295 тежко).