София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

"Ще получим каквото сме искали по отношение на F-16"

Коментар за закупуването на самолетите на икономическия министър

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

"Ще получим каквото сме искали по отношение на F-16., обясни икономическият министър Емил Караниколов пред bTV.
 
Караниколов обясни още, че от ведомството, което управлява не разбират от самолети, но имат експерти, на които се доверяват напълно.
 
Министърът беше категоричен, че в тази сделка с американците сме получили най-доброто възможно. Част от плюсовете за нас били, че ремонтите на изтребителите, ако се наложели такива, щели да се случват у нас, да се ангажират и обучават наши специалисти, което щяло да е плюс за България.
 
Не можело да се прави сравнение между постигнатите договорки на Чехия със САЩ за сходна покупка, тъй като те имали предишни сделки и това довело до по-ниските цени.
 
Караниколов, като представител на квотата на "Атака", беше попитан и за конфликтите в малката коалиция, но той отказа коментар. В същото време икономическият министър изрази увереност, че самото правителство ще изкара мандата си.
 
Относно това дали има шанс немският автомобилен гигант все пак да избере България, Караниколов заяви, че страната ни все още не е отпаднала от състезанието. Според него фактът, че между 20 държави сме останали само ние и Турция показвало, че се справяме добре. Предимството на южната ни съседка било, че пазарът там е по-голям. Нашето, че сме в ЕС.