София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стрелба в училище в щата Индиана

Двама души са ранени

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Ученик откри стрелба в средно училище в американския град Ноубълсвил в щата Индиана, съобщи телевизионният канал Ей Би Си. Ранени са ученичка и преподавател, които са откарани в болница. Стрелецът е заловен.

Телевизията съобщава, че по време на учебните занятия един от учениците поискал от учителя да излезе от час, след което се върнал с два пистолета и открил огън. Произвел е шест изстрела.

Според един от учениците именно учителят е съумял да спре стрелеца. Още не е ясно как стрелецът се е сдобил с оръжия. Мотивите му засега са неизвестни.

Преди седмица подобна трагедия се разигра в град Санта Фе в щата Тексас, където 17-годишният Димитриос Пагуртис застреля десет души и рани още толкова. По данни на Си Ен Ен от началото на годината в училищата в САЩ вече е имало 22 случая на употреба на огнестрелно оръжие, при които е имало убити и ранени.