София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сватбена лимузина уби 20 души в САЩ

Тежката катастрофа е станал в град Скохери, Ню Йорк

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Поне 20 души загинаха при катастрофа между лимузина и друго превозно средство в американския град Скохери, на около 260 км северно от Ню Йорк, съобщават световните агенции, цитирайки информация на нюйоркската полиция. 

Сред жертвите са 4 млади жени - сестри, и техните съпрузи, като е починал и братът на един от тях. Между загиналите има двойка младоженци, сключили брак през юни. Всички са млади хора, празнвули 30-ия рожден ден на една от пътничките в лимузината - модел 2001 Ford Excursion.

От полицията в града съобщиха, че автомобилът не е спрял на кръстовището и се е забил в паркиран автомоли, а след това и в хора, събрали се пред популярен магазин в Скохери. Всички 18 души в лимузината, включително шофьорът, и двама пешеходци са загинали.

Джесика Кърби, 36-годишната, управителка на магазина, разказва, че много от клиентите на паркинга са пострадали от връхлитащата ги лимузина. По думите й колата се е спускала от хълма със скорост от близо 100 км/час.

Инцидентът се разследва от Националния съвет по безопасност на транспорта.