Гледай
на живо

Т. Петкова не иска да коментира решението на КЗК за ЧЕЗ

Обвинява президента Радев в лъжа

Т. Петкова не иска да коментира решението на КЗК за ЧЕЗ Енергийният министър Теменужка Петкова отказа да коментира в интервю за bTV вчерашното решение на Ко... thumbnail text
Енергийният министър Теменужка Петкова отказа да коментира в интервю за bTV вчерашното решение на Комисията за защита на конкуренцията, с което се спира сделката за закупуване на активите на ЧЕЗ-България от компанията на Гинка Върбакова „Инерком“.
 
 
Петкова обясни още, че въпреки че не отрича близките си отношения с Гинка Върбакова и нейното семейство и че са се чували няколко пъти след избухване на скандала около сделката за ЧЕЗ, не знае дали „Инерком“ ще обжалват решението на Комисията за защита на конкуренцията.
 
Теменужка Петкова коментира и задочния си конфликт с президента Румен Радев, случил се след негово изказване вчера, относно дейността на назначения от него кабинет.
 
 
Според енергийният министър няма данни, които да потвърждават думите на президента, като тя се обърна към него, ако все пак разполага с такива да ги представи в най-кратки срокове, защото иначе би означавало, че той създава или разпространява фалшиви новини или дори лъжи.