София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Татяна Дончева: Борисов фабрикува решения, които смайват с глупостта си

„Фигурата на главния прокурор е важна за всички бандити“, заяви Дончева

4 годиниПолитика 14 Боряна Райчева

Лидерът на ПП „Движение 21“ коментира последната словесна престрелка между Борисов и Радев по случай избора на фигурата на главния прокурор.

„Фигурата на главния прокурор е важна за всички бандити и за всички, които смятат, че биха били репресирани от прокуратурата“, заяви Дончева.

„Абсолютно смятам, че това правителство и предишните правителства на Бойко Борисов фабрикуват решения, които смайват с глупостта си. Последното решение е това за надзирателя на главния прокурор. Какво той си мисли, че прави, не знам. Това е изключително важен въпрос. Аз като кандидат за президент се опитах да подготвя обществото за конституционни промени за устройството на съдебната система. Преди 3 години никой не обърна внимание на това. Сега изведнъж се оказа, че това е обществено значима тема“, обясни лидерът на „Движение 21“.

По думите й безконтролното задържане под стража, което прокуратурата извършва, е абсолютно недопустимо.

„Сотир Цацаров постави прокуратурата и всеки трима души в риск да отговарят за организирана престъпна група без да се изследва причастие към престъпна дейност. Хората започнаха да се чувстват застрашени заради това масово задържане под стража. Не може всеки да бъде наказателно преследван напълно безконтролно“, допълни Дончева.