София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Татяна Дончева: Прокуратурата изпълнява политичесака поръчка в Несебър

Според адвокатката ГЕРБ се притеснява от евентуална победа на задържания кандидат за кмет

4 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Случаят с арестуването на петима души - кандидати за кметове и общински съветници в Несебър и Свети Влас и повдигнатите срещу тях обвинения за купуване на гласове е политическа поръчка, според адвоката на единия от обвиняемите Татяна Дончева. Темата тя коментира пред микрофона на телевизия “Евроком” и водещия Сашо Диков.
Дончева беше категорична, че кандидатът за кмет на Несебър Николай Димитров - един от обвинените за търговия с гласове се подкрепя от всичко политически сили в града, с изключение на партия ГЕРБ и “Море” на братя Диневи. Според нея това задържане и обвиненията срещу тези лица, показвало, че управляващите се страхували от победа на Димитров на изборите в неделя.
 
“Няма друг заинтересован да се торпилира процесът на избори в Несебър, освен братята Диневи и  партия ГЕРБ, представлявана от Чоччо Александров.”, обясни Дончева и допълни ,че много голяма болка за братята Диневи била Свети Влас.
 
“Там нашият кандидат се оказва с един достатъчно сериозен потенциал, за да се класира на балотаж. Това е предизвикало модификацията в разследването и в късната фаза присъединяването към разследването на кандидата за кмет на Свето Влас от “Движениие 21”, обясни още Дончева.