Гледай
на живо

Тереза Мей: Брекзит може и да няма

Великобритания поиска отлагане на Брекзит за 30 юни

Тереза Мей: Брекзит може и да няма Британският премиер Тереза Мей заяви, че оттеглянето на Kралството от Европейския съюз може да не се... thumbnail text

Британският премиер Тереза Мей заяви, че оттеглянето на Kралството от Европейския съюз може да не се осъществи. Това се посочва в изявление, издадено от пресслужбата на офиса на министър-председателя.

Според нея, този риск възниква поради факта, че парламентът на страната вече е отхвърлил три пъти договора, предложен от Мей по сделката с Европейския съюз.

„Парламентът даде ясно да се разбере, че ще попречи на страната да излезе от ЕС без споразумение. Сега имаме сериозен избор: да напуснем Европейския съюз без договор или да не го направим изобщо ”, се казва в доклада.

Мей заяви, че остава ангажирана с идеята за отделяне от Съюза със сключеното по същото време споразумение, но колкото по-дълго продължава борбата за мнозинството в парламента, толкова по-голям е рискът това да не стане.

По-рано Мей, в писмо до ръководителя на Европейския съвет, Доналд Туск, поиска да се отложи датата на изтегляне на страната от ЕС до 30 юни 2019 г.