Гледай
на живо

Томас Хемпсън с концерт у нас

Звездата на Метрополитан опера ще покори родната сцена

Томас Хемпсън с концерт у нас С ненадминатия си чар, отразен в неслизащата от лицето му усмивка, и  с неоспоримия си талант, ... thumbnail text
С ненадминатия си чар, отразен в неслизащата от лицето му усмивка, и  с неоспоримия си талант, една от най-големите звезди на Метрополитан опера - Томас Хемпсън  обеща да завладее родната публика утре вечер в 19:00 от сцената на „Зала България“.
 
Томас Хемпсън има повече от 80 роли, изпълнявани във всички големи опери и театри по света и над 170 албума. Номиниран е за наградите „Грами“ и „Едисон“, а през 2009-та година получава наградата на Атлантическия съвет във Вашингтон  и става първият  артист-резидент в Ню Йоркската  филхармония.
Концертът му в България се случва, след като през декември болест наложи отлагането му.
 
Този път обаче надеждата е всичко да мине както трябва обясни Хемпсън и шегувито почука за късмет.
 
А големият български  и негов приятел  Павел Банев отвърна на жеста и разказа за първата им среща.
 
Заедно ще бъдат и утре вечер на сцената на Софийската филхармония, където гласът на единия и палката на другия ще ни направят съпричастни на красотата в творчеството на Моцарт, Верди, Лехар, Бърнстейн, Портър и други. 
 
Томас Хемпсън и Павел Банев канят утре вечер всички зрители да създадат заедно в концертната своя  своеобразна опера, събрала емоциите им в нещо, което надхвърля прозаичната сюжетност  и което ще остави отпечатък в съзнанието ви дълго след края на последната ария.