София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп и Путин са провели нерегламентирана втора среща

Няма информация относно същността на разговора

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин са провели втори нерегламентиран разговор по време на срещата на върха на Г-20 в Хамбург – на вечеря на 7 юли, на която са присъствали държавните глави и техните съпруги, пише в. The Washington Post.
Вестникът пише, че по време на вечерята Тръмп е напуснал мястото си и е седнал до Путин. В статията се посочва, че лидерът на САЩ се е преместил сам, но в непосредствена близост до президента на Русия е бил и неговият преводач.
Разговорът между двамата е продължил един час. До този момент няма изявление от страна на нито един от тях какво точно са си казали.
Руският и американският президент проведоха разговор през първия ден от срещата на върха на Г-20 – на 7 юли. Разговорът им продължи 2 часа и 15 минути. Двамата лидери обсъдиха двустранните отношения на САЩ и Русия, както и международната ситуация.
Владимир Путин низрази увереност, че той и неговият американски колега са в състояние да установят лични отношения.