София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп нарече обвиненията за импийчмънт нелепи

Американският президент отново нарече обвиненията "лов на вещици"

4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Президентът на САЩ Доналд Тръмп счита за нелепо обвинението, представено от демократите от Камарата на представителите на Конгреса, като част от процедурата по импийчмънт. Той обяви това във вторник на страницата си в Twitter.

"[Ръководителят на правната комисия на Камарата на представителите Джеролд] Надлер току-що каза, че "оказвам натиск върху Украйна да се намеси в нашите избори през 2020 г. " [Това] е нелепо и той знае, че това не е вярно. И президентът, и външният министър на Украйна многократно са заявявали, че "не е имало натиск". Надлер и демократите знаят това, но отказват да признаят", пише американският лидер. Той отново нарече обвиненията" лов на вещици ".

По-рано демократите от Камарата на представителите на САЩ представиха проект на обвинителен акт, според който ръководителят на Белия дом е обвинен по две обвинения - злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса. Сега комисията трябва да гласува този документ.