Гледай
на живо

Тръмп пристигна в Хелзинки за срещата на върха

Придружаван е от съпругата си Мелания

Президентът Доналд Тръмп пристигна в Хелзинки, където днес ще проведе разговори с руския президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Американският лидер и съпругата му Мелания бяха посрещнати снощи на летището от посланика на Съединените щати във Финландия, ръководителя на президентския състав и ръководителя на протокола на финландското външно министерство. След кратък поздрав Тръмп и съпругата му се качиха в лимузина, от която поздравиха журналистите и тръгнаха към хотела.

Президентът на САЩ  прекара нощта във финландската резиденция Vierastalo на територията на хотел Hilton Helsinki Kalastajatorppa в покрайнините на града. Това е модерен квартал на Хелзинки, разположен на нос над Балтийско море.

Тръмп пристигна в хотела с кортеж от около 30 автомобила. На мястото бяха съсредоточени голям брой полицаи, а два хеликоптера патрулираха в небето над хотела.

В навечерието на пристигането на американския лидер, територията на хотела беше оградена с полицейска ограда с метални детектори. Не е позволено на никого да резервира стаи за понеделник.

Срещата на върха между президентите на Русия и Съединените щати се очаква да продължи около три часа, включително с пресконференцията след нея.  Вашингтон и Москва възнамеряват да обсъдят широк спектър от въпроси на първото пълноформатно двустранно заседание на лидерите.