София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В 12 без 5: Кирилов отмени среща с "БОЕЦ"

Председателят на сдружението с коментар пред "Евроком"

пропускане
5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Правосъдният министър Данаил Кирилов отмени предавателно насрочена среща със сдружение "БОЕЦ" днес. 
 
В пуснато видео от организацията във фейсбук страницата им, ясно се вижда как от "БОЕЦ" не са допуснати в Министерството на правосъдието, въпреки че началникът на кабинета е потвърдил преди дни датата и часа на срещата. 
 
Целта на срещата е внасянето на над 10 000 подписа на граждани в подкрепа на това следователят Бойко Атанасов да бъде номиниран, на последната възможна за това дата, за нов главен прокурор (29.07.2019 г.). По този начин в битката срещу Иван Гешев би се изправил поне един опонент.
 
Мотивите за отмяна на насрочената и потвърдена среща били, че Даанил Кирилов не подкрепя следовател Бойко Атанасов за нов главен прокурор. В последния момент,  Кирилов поставил условие, че ще приеме членовете на "БОЕЦ", ако те се съгласят той да издигне друг кандидат срещу Гешев, а Бойко Атанасов. След като от сдружението отказали да променят кандидата си, срещата пропаднала.