Гледай
на живо

Ваклин на разпит по делото срещу Иванчева

Изправя се пред съда заради противоречиви твърдения

Специализираният наказателен съд разпитва бизнесменът Александър Ваклин по делото срещу отстранената кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева. Той се изправя пред съда заради противоречиви твърдения, които е дал в досъдебната и съдебната фаза.

На въпрос в каква връзка е намесил спецпрокуратурата в един от разговорите си с непознат мъж, строителният предприемач заяви, че не си спомня за такъв разговор и добави, че след като чуе записа ще коментира. "Не знам за кои точно специални разузнавателни средства ме викат, нека ги чуем в съда и ще коментираме", каза Ваклин пред медиите на влизане в спецсъда. Той е основен свидетел по делото срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров, които са обвинени, че искали подкуп от Ваклин, за да му придвижат преписката за строеж.

Преди месец в съда стана ясно, че на запис в едно от специалните разузнавателни средства има разговор между Ваклин и непознат мъж, в което по повод Иванчева е намесено името на спецпрокуратурата и сумата от 15 000 евро. С кой е разговарял Ваклин не е ясно и самият той не назова име на влизане в съда. Не е ясно и за каква сума пари става дума.

Отстраненият кмет на района "Младост" Иванчева и заместничката й Биляна Петрова казаха, че няма да коментират записите от СРС-тата, защото всеки техен коментира повлиява лошо върху хода на делото. Петрова поясни, че когато дават обяснения пред медиите, прокуратурата променя становището си. И двете заявиха, че водят война срещу прокуратурата и са сами в нея. Надяват се истината да излезе наяве и да докажат своята невинност.