София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОБЯВИ НОВИ МЕРКИ СРЕЩУ МИГРАЦИЯТА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ОХРАНА ЩЕ БЪДЕ РАЗПОЛОЖЕНА В ТУНЕЛА ПОД ЛАМАНША

9 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Британският външен министър Филип Хамънд заяви, че Великобритания е на път да поеме контрол над ситуацията с незаконните мигранти на входа на тунела под Ламанша.

Хамънд допълни още, че Великобритания са приели определени мерки в сътрудничество с френските власти и управата на "Евротунел", които вече дават резултат и в следващите няколко дни ще се удвои. Очаква се допълнителна охрана от около 100 души да бъде разположена в терминала в Кале на тунела Ламанша.

Държавният секретар в министерство на общностите и местната власт Грег Кларк заяви, че е включена мярка в нов законопроект за имиграцията, който правителството ще представи в парламента през есента. В него правителството ще предложи собственици, които отдават под наем жилище на незаконни имигранти, да може да бъдат осъждани на затвор.