Гледай
на живо

Все още няма задържани от акцията в "Кошарите"

Престъпната група е генерирала около 10 млн. лв. всеки месец

Все още няма задържани от акцията в "Кошарите" На този етап все още няма задържани от провелата се по-рано днес полицейска акция в столичното завед... thumbnail text

На този етап все още няма задържани от провелата се по-рано днес полицейска акция в столичното заведение "Кошарите". Това съобщи пред журналисти заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Гешев обясни още, че днешните действия на органите на МВР, които включват претърсването на 21 адреса на територията на столицата, изземване на открити доказателства и разпити на свидетели в заведения и офиси на фирми са пряко свързани с разследването на пловдивската прокуратура от 28 август.

Припомняме, че тогава беше разбита престъпна група и задържани над 20 души по обвинение за пране на пари от контрабанда на цигари. Целта настоящата акция била да се заловят лица от най-високите нива в групата.

Заместник -главният прокурор направи предположение, че разбитата престаъпна група е  генерирала около 10 милиона лева всеки месец.

Гешев нито отрече, нито потвърди категорично данните, че е арестуван Евлоги Станоев - Голяма Бирма, който е сочен за собственик на „Сръбски ресторант Бест“, известен преди като "Кошарите", където именно се проведоха част от обиските днес.

За сега за връзка с арестите в Карнобат, където също беше разбита фабрика, не може да се говори, но тази връзка не била изключена, каза още Гешев, като уточни, че едва 10-15 човека у нас се занимават с доставка на машини за тютюневи изделия. Именно това пък бил законодателен пропуск, защото не се считало за престъпление да се снабдиш с такава техника.