Гледай
на живо

Втори ден Медведев у нас

Медведев и Борисов откриват Българо-руски бизнес форум

Втори ден Медведев у нас Във втория ден от посещението си у нас руският премиер Дмитрий Медведев се срещна с председателя на ... thumbnail text

Във втория ден от посещението си у нас руският премиер Дмитрий Медведев се срещна с председателя на парламента Цвета Караянчева. Медведев разгледа пленарната зала и имаше възможността да удари парламентарния звънец. След срещата, Медведев и Караянчева поднесоха цветя на паметника на Цар Освободител на площад „Народно събрание”.

Вчера Медведев се срещна с премиера Бойко Борисов. Те обсъдиха енергийното сътрудничество. След срещата на четири очи с Борисов руският премиер заяви пред журналисти, че "Турски поток” ще мине през България само след гаранции от ЕК. А делегациите на България и Русия подписаха редица документи за сътрудничество.

Малко по-късно президентът на България Румен Радев също прие прие министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев в президенството. Радев заяви, че относно енергийното партньорство с Русия на България е особено важна изгодната цена.

Медведев покани президентът Румен Радев на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Медведев и Борисов откриха Българо-руски бизнес форум в областта на туризма. На него ще се обсъдят общи инициативи за развитие на туристическия сектор, както и мерки за насърчаване на двустранните пътувания.