София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЗАДЪРЖАХА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ

ПЕТИМА СА АРЕСТУВАНИ В СОФИЯ И ВЕЛИКО ТЪРНОВО

8 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Задържаха престъпна групировка изготвяща фалшиви паспорти. В специализираната акция са задържани пет лица на възраст между 22 и 57-годишна възраст. Органите на реда от Главна дирекция за борба с организираната престъпност са арестували лицата на територията на София и Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Прокуратурата вече е повдигнала обвинения за участие в престъпна група по чл. 321 от Наказателния кодекс и за документни престъпления по чл. 308, срещу петимата задържани. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от ноември 2014 г. на територията на София, Велико Търново и Павликени.
Членовете на престъпната група са подправяли, изготвяли и държали с цел продажба фалшифицирани лични карти, международни паспорти, свидетелства за правоуправление, баджове и други удостоверителни знаци. При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити подправени документи и на лица с арабски имена, намерени са и наркотици. Иззета е и униформа, която наподобява полицейска, за която се установява за какво е използвана. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 29 ноември 2015 г. от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.