София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Загиналите в автобусната катастрофа в Мадейра вече са 29

Обявиха тридневен траур на острова

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

29 станаха жертвите на тежката катастрофа на туристически автобус на португалския остров Мадейра в Атлантическия океан. 28 други са ранени, като сред тях има и местни жители.

Според очевидци водачът на автобуса не се справил с управлението при спускане по стръмен тесен път, преминаващ през населено място в планинска местност източно от главния град на острова - Фуншал, и се врязал в сграда покрай пътя, съобщи кметът на селцето Филипе Соуза.

Властите са започнали разследване на причините за катастрофата. От Лисабон спешно са изпратени съдебно-медицински екипи, които да участват в аутопсиите на жертвите. Според местни жители времето, когато се е разиграла трагедията, е било хубаво.

Премиерът Бойко Борисов предаде съболезнования от името на целия български народ на близките на загиналите и пострадалите в зверската катастрофа: „Приемете от името на българския народ, на българското правителство и от мое име най-искрени съболезнования по повод трагичния инцидент, при който загинаха и пострадаха германски граждани. Моля, предайте на близките на загиналите нашата съпричастност и подкрепа в този тежък момент, както и пожелания за успешно възстановяване на пострадалите“.