Гледай
на живо

Заловиха 36 нелегални имигранти у нас

Арестувани са двама каналджии

Гранични полицаи и служители от ОДМВР -Хасково задържаха двама каналджии и 36 незаконни имигранти. Операцията е проведена под ръководството на РУ- Свиленград за противодействие на опити за незаконна миграция през българо-гръцката и българо-турската граници и за установяване на чужди граждани, незаконно пребиваващи в граничната зона на област Хасково.

За целта били излъчени гранични полицейски наряда от ГПУ Ново село за наблюдение на държавната граница, а съвместни екипи предприели проверки на лица и автомобили, хотели, хостели, заложни къщи и селскостопански постройки, бунгала и други места, където е възможно укриването на незаконни мигранти.

В хода на действията, вечерта на 26 септември, в землището на с. Мезек, било засечено незаконно преминаване на държавната граница. В района униформените забелязали два автомобила, движещи се към вътрешността на страната - "Мерцедес" и "Форд Галакси". След предприето преследване на колите автопатрули на ГПУ-Ново село и ОДМВР-Хасково спрели мерцедеса в землището на село Сива река и задържали водача - 33-годишен старозагорец. В автомобила били установени 17 чужди граждани - мъже, жени и деца, по техни данни иракски граждани. При последващите оперативно-издирвателни действия е установен  и задържан като съпричастен към случая и вторият водач - 23-годишен мъж от гр. Гълъбово. Във форда му били открити още 19 чужденци, които също се представили за иракчани.

Двамата шофьори и нелегалните чужди граждани са задържани. Образувани са досъдебно производство по чл.281 от НК и бързи производства по чл. 279 от НК.  Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.