София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Затруднения при извозването на българите от о. Самотраки

Туристите бяха блокирани в Гърция от няколко дни

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Извозването на българските туристи от гръцкия остров Самотраки не мина без затруднения, съобщи БНТ от мястото на събитието.

Метеорологичните условия не позволяваха на фериботите да се движат в продължение на дни и всички туристи бяха принудени да останат в курорта.  

Някои от потърпевшите споделиха, че тази ситуация им е коствала "непредвидени разходи" и "затруднения с набавянето на специални продукти" за хората с малки деца.

Големият проблем за българите обаче бил, че местните власти не давали конкретни отговори и срокове, за да имат туристите яснота и да реорганизират  принудителния си престой.  

Транспортирането на туристите продължи и през нощта, като възникнали и някои затруднения – тези, които не са успели да се качат на борда за първия курс,  попречили на ферибота да отплава от пристанището на остров Самотраки.

Въпреки трудностите, местните власти са овладели ситуацията и туристите са пристигнали в град Александруполис.