Гледай
на живо

ЗЛОВЕЩО: Над 60 бебешки трупа откриха в Детройт

Ембрионите са открити в погребален дом в града

ЗЛОВЕЩО: Над 60 бебешки трупа откриха в Детройт Повече от 60 трупове на бебета са намерени затрупани в картонени кутии и фризери в погребален дом гр... thumbnail text

Повече от 60 трупове на бебета са намерени затрупани в картонени кутии и фризери в погребален дом град Детройт,  Мичиган, съобщи Скай нюз. Полицията откри зловещата находка при обиск в сградата. 36 от ембрионите са намерени в кутии, а други 27 са били във фризер. Смъртта при някои от ембрионите е регистрирана още  от 2015 година.

"Аз и екипът ми сме потресени. Не съм виждал подобно нещо в 41-годишната ми кариера", коментира шефът на детройтската полиция Джеймс Крейг. Властите са иззели разрешителните документи на погребалния дом. Криминалистите се опитват да установят самоличност и възраст на откритите мъртви бебета.

Това е вторият погребален дом в Детройт, в който са намерени подобни останки, след като преди седмица в друг погребален дом в града бях намерени силно разложените трупчета на 11 бебета, скрити зад фалшив таван. Към момента от разследващите не могат да потвърдят дали случаите са свързани.

Предполага се, че става въпрос за неизпълнени смъртни актове и нежелани от родителите погребения.

Свидетел посочва, че вече е съдил погребалния дом заради съхраняването на мъртвородени и живородени бебета в университетската морга, без знанието на родителите.