София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Англия и Хърватия ще преследват мечтата в Москва

Кой ще е съперник на Франция?

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Отборите на Англия и Хърватия ще определят втория финалист на Мондиал 2018 в Русия тази вечер от 21 часа на стадион "Лужники" в Москва. 

До големия мач вече достигна тимът на Франция, който снощи победи икономично Белгия с 1:0 и се класира за втори пореден финал след Евро 2016.

Самото достигане до тази фаза на турнира е постижение и за двата отбора, но както се казва - апетитът идва с яденето. И в двата лагера демонстрират амбиция и самочувствие да победят, а защо не и да триумфират с титлата. Англия игра за последно на полуфинал през 1990 година и еуфорията на Острова е огромна. Хърватите пък играха полуфинал на Мондиал 1998, когато разполагаха със също толкова силен състав, но отстъпиха пред бъдещия шампион Франция с 1:2. Със сигурност Лука Модрич и компания искат нова среща с "петлите" за мъст.

Двубоят довечера ще бъде осми между двата тима, като предимството е на страната на островитяните -4 срещу 2 победи. Англия и Хърватия са играли на голямо първенство само веднъж. Това се случи през 2004 година на европейското в Португалия, когато 18-годишният Уейн Рууни наниза два гола за успеха с 4:2. Хърватите получиха своя реванш, след като спряха англичаните за Евро 2008 след 3:2 на "Уембли". 

 
Проблем пред балканците може да се окаже умората, която пролича в 1/4-финала срещу Русия. Макар и да отричат за подобен проблем, зрителите видяха как някои играчи буквално се строполиха след двубоя. В същото време англичаните демонстрират свежест и бързина, която може да се окаже ключов фактор в дългоочаквания сблъсък и феновете на Острова да продължат да мечтаят за завръщането на купата у дома. Показателено е, че вчера англичаните тренираха с цялата група от 23 играчи, докато от заниманието на хърватите отсъстваха ключови имена като вратаря Даниел Субашич и защитника Шиме Върсалко.

Вероятни състави:
Хърватия: Субашич, Вида, Ловрен, Чорлука, Стринич, Ракитич, Брозович, Ребич, Модрич, Перишич, Манджукич.
Англия: Пикфорд, Магуайър, Стоунс, Уокър, Йънг, Деле Али, Хендерсън, Трипиър, Лингард, Стърлинг, Кейн.