София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Рома и Ювентус не излъчиха победител

До самия край мачът бе двуостър, но не стигна до нови чисти положения през някоя от двете врати

13 дниФутбол 22 Симеон Кисьов

Рома и Ювентус завършиха при резултат 1:1 на „Стадио Олимпико“ в мач от 35-ия кръг в италианската Серия А. Ромелу Лукаку даде аванс на римските „вълци“ в 15-ата минута в отворения двубой, като Глейсон Бремер възстанови паритета в 31-вата минута.

„Бианконерите“ се намират на 3-то място с актив от 66 точки, докато Рома е 5-ти с 60 точки, като може да бъде изместен зона Шампионска лига, тъй като 6-тия Аталанта е с 57 точки, но и с два мача с запас спрямо „джалоросите“.

Двубоят започна с натиск от страна на Рома. В 11-ата минута след центриране от корнер, Расмус Кристенсен засече с глава, но ударът му рикошира право в напречната греда.

Рома успя да излезе напред в резултата в 15-ата минута, когато Томасо Балданци комбинира с Браян Кристанте, чийто удар бе блокиран от Федерико Гати, но последва добавка от страна на Ромелу Лукаку, който реализира.

Ювентус успя да възстанови паритета в 31-вата минута, когато Федерико Киеза центрира топката в наказателното поле за Глейсон Бремер, който се извиси над всички и с глава прати топката във вратата.

Мануел Локатели пропусна златна възможност за отбелязване на гол в 41-вата минута, когато удар на футболиста на Ювентус премина над напречната греда на вратата, пазена от Миле Свилар.

Ювентус имаше страхотна възможност да осъществи пълен обрат още в самото начало на второто полувреме, като Федерико Киеза напредна и стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби в десния страничен стълб на Миле Свилар.

Нова добра ситуация пред Ювентус се откри в 56-ата минута след корнер, но Душан Влахович стреля неточно от въздуха.

Киеза тръгна на солов рейд, който завърши с удар към вратата на Рома в 62-рата минута, като Миле Свилар докосна топката и я отклони в страничния стълб на вратата. Кълбото се разходи по голлинията, но не премина.

Адриен Рабио също пробва късмета си с удар от дистанция, но Свилар пак бе на висота.

Рома отговори с опасна ситуация в 68--ата минута, когато Томазо Балданци, също като при гола за тима си, се вклини в защитата на гостите и намери Лоренцо Пелегрини, чийто шут мина на сантиметри от вратата на Шчесни след рикошет в Бремер.

Миле Свилар осъществи своето пето спасяване в мача в 79-ата минута, когато със сетни сили отрази удар от Мануел Локатели.

Две минути преди края на редовното време младият сръбски вратар на "джалоросите" отново впечатли, като за пореден път изби опасен удар - този път с глава на влезлия като резерва Мойс Кийн.

До самия край мачът бе двуостър, но не стигна до нови чисти положения през някоя от двете врати.