София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Севиля продължава с положителната си серия и класически успех над опашкар

След този успех Севиля вече има 41 точки в актива си, като тимът е на 12-то място във временното класиране, докато Гранада е почти сигурен отпадащ, след като тимът има само 21 точки

13 дниФутбол 23 Симеон Кисьов

Севиля се наложи над Гранада с 3:0 на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ в мач от 34-ия кръг в испанската Ла Лига. Маркос Акуня даде аванс на андалусийския тим в 11-ата минута. Юсеф Ен Несири удвои преднината на Севиля в 51-вата минута, а в 80-ата Доди Лукебакио направи резултата класически.

След този успех Севиля вече има 41 точки в актива си, като тимът е на 12-то място във временното класиране, докато Гранада е почти сигурен отпадащ, след като тимът има само 21 точки, заемайки 19-та позиция.

Срещата на „Рамон Санчес Писхуан“ започна с натиск от страна на домакините. В 11-ата минута Хесус Навас центрира топката в наказателното поле за Маркос Акуня, който засече от близко разстояние с глава и прати топката в мрежата.

Севиля стигна до втори гол в 51-вата минута, когато Лукас Окампос комбинира с Юсеф Ен Несири, който навлезе в наказателното поле и прати топката във врата с удара си в долния десен ъгъл.

Доди Лукебакио тръгна на индивидуален рейд в 80-ата минута, който завърши с мощен удар в десния ъгъл, за да направи резултата 3:0.

В друг мач, който се изигра по същото време Алмерия се справи с Райо Валекано, побеждавайки го с 1:0 като гост. Единственото попадение в мача бе дело на Чоко Лосано в 30-ата минута на двубоя.

Райо Валекано продължава да се бори за своето оцеляване, след като тимът е на 16-то място с 34 точки, докато Алмерия е сигурен отпадащ, след като тимът е дъното със 17 точки..