София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

АВАЙ – ФЛУМИНЕНЗЕ – ПРЕВЮ

ЩЕ УСПЕЯТ ЛИ ГОСТИТЕ С РОНАЛДИНЬО В СЪСТАВА ДА ПОСТИГНАТ НОВА ПОБЕДА ?

9 годиниБразилейро 1 Телевизия Евроком

Ето, че сме на прага на 17 – тия кръг на „Бразилейрао”. Два двубоя от кръга ще се изиграят след полунощ, като първият от тях, който е предвиден и за пряко излъчване по телевизия Евроком е този между Авай и Флуминензе. Само 30’ минути след полунощ от 00:30 часа започва прякото включване от град Флорианаполис, щата Санта Катарина, домът на домакините от Авай.

 

За отбора на Авай, Жилсон Клейна ще може да разчита на двама ключови играчи, които се завръщат след контузии – халфът талисман за Авай - Маркиньос и нападателя Андерсон Лопез. Парагвайския халф Камачо се разболя през седмицата и е под въпрос за двубоя срещу Флуминензе, а Уилям и Таута със сигурност ще са извън състава на домакините.

 

За Флуминензе по всяка вероятност нападателя Фред отново няма да вземе участие, след като пропусна и предходния двубой спечелен у дома срещу Гремио с 1:0. Дефанзивния полузащитник Жеан натрупа картони и ще изтърпи наказание в този мач. Винсиус е трайно контузен за Флуминензе, след като е със счупен крак. Ендерсон Морейра ще може да използва отново нападателя Магно Алвеш в стартовите единадесет. Схемата на игра в мача срещу Гремио, където магьосникът Роналдиньо игра като фалшива девятка не се оказа много успешна.

 

Загубата с 2:0 от Жонвил в предишния кръг изпрати Авай много близо до зоната на изпадащите – само на 3 точки от Гояс, които са първия отбор от четирите заемащи местата на изпадащите в момента. За Авай това беше трети пореден мач без победа.

Флуминензе игра един ден по-рано и спечели с 1:0 у дома срещу Гремио, при дебюта на Роналдиньо, прекъсвайки своята лоша серия от 2 загуби и заемайки вече трето място, само на 5 точки от лидера Атлетико Минейро.

 

Въпреки липсата на Фред, Флуминензе ще разчитат отново на Роналдиьно да ги вдъхнови за нова победа срещу колебливия напоследък тим на Авай. Флуминензе успя да спечели всички 5 предходни двубоя срещу Авай, печелейки като гост с 3:0 и 1:0. Всичко друго освен победа за гостите би се считало за изненада, но не веднъж сме били свидетели на такава от страна на по-слабите отбори в Бразилия. Авай няма какво да губи в този мач и пред своите фенове ще опита да вземе поне точка от своя далеч по-титулуван гост. Какво ще се случи ще разберем единствено ако гледаме Евроком от 00:30 часа на 9 август.