София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ФРАНЦИЯ В ЕДИН РАВНОСТОЕН СБЛЪСЪК

ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА ОТ СПОРТНОТО СЪБИТИЕ ДНЕС

9 годиниВолейбол 1 Телевизия Евроком

 Тази вечер волейболните ни национали се изправят срещу отбора на Франция в полуфинален мач от Евроволей 2015 година. Сблъсъкът се очертава да е много оспорван, тъй като и двата отбора са доказвали неведнъж класата си.

Билетите за мача отдавна са изчерпани, тези, които не се сдобиха с такива, ще проследят срещата на телевизионните екрани, но едно е сигурно, България е обединена от голямото спортно събитие.

В другия полуфинал отборът на Италия има  съперник в лицето на Словения. На нашите момчета се пада отговорността въпреки кадровите проблеми да се изправят лице в лице с Франция, която триумфира на Световната лига насред Бразилия. Както се видя на предните мачове, България разполага с добра взаимна заменяемост на всеки пост, тоест момчетата, включили се като резерви са не по-малко обиграни и мотивирани. Това се отнася най-вече за поста либеро, където контузеният Теодор Салпаров е под въпрос за участието си днес, но Владислав Иванов също се справя на нужното ниво.

Волейболистите ни, водени от Пламен Константинов, напълно оправдано трябва да излязат със самочувствието на отбор, който е фактор и на европейската, и на световната сцена. Не случайно победихме два пъти досега в изданието Евроволей 2015 бундестима, който си правеше сметки и мечтаеше сега да е на наше място.

Мачът започва тази вечер от 20:45 часа.

Вероятни състави:

България: Братоев, Йосифов, Пенчев, В. Николов, Тодоров, Алексиев, Иванов-либеро.
Резерви: Жеков, Агонцев, Н. Николов, Петков, Градинаров, Учиков, Салпаров.

Франция: Нгапет, Льо Гоф, Тонюти, Рузие, Льо Ру, Тили, Гребенников - либеро.
Резерви: Агние, Линел, Пужол, Марешел, Лифит, Росар, Сидибе.