София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Челси шокира Ман Сити на "Етихад"

"Сините" обърнаха "гражданите" и излязоха на третата позиция

3 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Челси обърна лидера Манчестър Сити и спечели с 2:1 на "Етихад" след гол в последните секунди на дербито от 35-ия кръг на английската Висша лига и излезе на трета позиция. Двата тима ще играят и на големия финал в Шампионската лига на 29 май. Рахийм Стърлинг (44) изведе "гражданите" напред в резултата, а в добавеното време на първата част Серхио Агуеро пропусна дузпа. Хаким Зиеш (63) и Маркос Алонсо (90+2) в края донесоха успеха за "сините" от Лондон.

Домакините започнаха по-добре и доминираха в началото, а в първите 10 минути Серхио Агуеро и Феран Торес отправиха неточни удари. В 17-ата минута Нейтън Аке засече топката с глава след центриране от корнер, но с Аймерик Лапорт си попречиха и не се стигна до сериозно положение. Лека полека темпото на игра спадна и двата тима не позволяваха положения пред собствените си врати. В 32-рата минута Вернер прати топката във вратата на Едерсон, но попадението правилно бе отменено заради засада.

Рахийм Стърлинг напредна по лявото крило в 34-ата минута и преодоля двама бранители, след което нанесе изстрел и Менди изби с вещина. "Гражданите" бяха по-настоятелни и малко преди края на първата част Рахийм Стърлинг (44) го изведе напред в резултата. Кристенсен сгреши в защита, като дори се контузи в ситуацията, подарявайки топката на Жезус. Бразилецът пусна към Агуеро, който обаче не успя да овладее добре. Топката му избяга встрани, но това даде възможност на връхлитащия на скорост Стърлинг да я прати в мрежата за 1:0. Две минути по-късно Гилмор фаулира Габриел Жезус в наказателното поле, а Серхио Агуеро пропусна дузпата. Аржентинецът шутира много слабо от бялата точка точно в центъра на вратата, за да може Менди спокойно да хване топката. Гуардиола видимо остана недоволен от несериозното изпълнение на аржентинеца.

Скоро след почивката Рийс Джеймс се опита да притесни Едерсон, който прояви добър рефлекс и се справи със ситуацията. Активната игра на "сините" от Лондон даде резултат, след като Хаким Зиеш (63) се възползва от асистенция на Сесар Аспиликуета и изравни за 1:1 с удар от границата на наказателното поле.

В 73-ата минута Рийс Джеймс центрира успоредно на голлинията, но Тимо Вернер не успя да достигне топката, за да я вкара в опразнената мрежа на домакините. Пет минути след това Габриел Жезус не успя да уцели вратата на Челси от отлична позиция, а седем минути по-късно Фил Фодън беше на сантиметри от това да намери рамките на вратата на Менди. В добавеното време Маркос Алонсо (90+2) донесе успеха за "сините".