София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Черно море спечели трудно във Враца

"Моряците" задминаха и ЦСКА 1948 във временното класиране

3 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

Черно моред спечели с минималното 1:0 при визитата си на Ботев (Враца) в срещата им от 26-ия кръг на efbet Лига и измести Берое от петата позиция във временното класиране, но тимът от Стара Загора е с мач по-малко. Пабло Гарсия (67) вкара първия си гол за "моряците" и им донесе успеха.

Гостите бяха по-активни в началото и създадоха няколко опасни положения пред вратата на Красимир Костов, но португалецът Жозе Гомеш не намери целта в нито един от случаите. В 12-ата минута домакините също показаха зъби. Чудесна комбинация между Петър Атанасов, Валери Домовчийски и Христо Златински завърши с неточен удар от воле на последния.

Последваха спокойни минути, а в 29-ата Родриго мина покрай няколко защитници на домакините и подаде много добре топката към Леандро Андраде, чийто удар не бе точен.

В 36-ата минута капитанът на домакините Валери Домовчийски бе сменен от Юлиан Ненов заради контузия, а малко след това Виктор Попов от "моряците" си опита късмет с далечен удар, но прати топката право в ръцете на Костов.

Малко след почивката Васил Панайотов подаде много добре топката по дясното крило и Пабло Гарсия я пропусна за Родриго, който излезе сам срещу Костов, но шутира слабо право в ръцете на вратаря.

Гостите бяха по-активни в предни позиции и в 67-ата минута поведоха с гол на Пабло Гарсия, който направи добавка на празна врата след отразен от Красимир Костов на нахлулия в наказателното поле Родриго. Това е първи гол за Гарсия с екипа на "моряците".

В самия край на мача домакините имаха две добри възможности да изравнят резултата, но вратарят Георги Георгиев спаси ударите на Даниел Генов и Юлиан Ненов.

След успеха си Черно море задмина ЦСКА 1948 и Берое, изкачвайки се на петата позиция, но столичани и тимът от Стара Загора с мач по-малко. Ботев (Враца) е на 11-о място с 22 точки.