София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ФЛАМЕНГО – КОРИНТИАНС – ПРЕВЮ

ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВА ЛИ КОРИНТИАНС ОТ ПРОБЛЕМИТЕ В ОТБОРА НА ФЛАМЕНГО ?

пропускане
9 годиниБразилейро 1 Телевизия Евроком

В неделния ден от 22:00 часа Евроком ще предава мача между отборите на Фламенго и Коринтианс. Двубоят е от 13 – тия кръг на „Бразилейрао”, като преди този кръг, Фламенго заема 12 – то място в класирането с 13 точки, а Коринтианс са 4 –ти с 23 точки.

Бившите играчи на Коринтианс - Емерсон Шейк и Хосе Пауло Гереро няма да вземат участие в мача, тъй като при подписването на договорите си за преминаване във Фламенго имаше договорка да не участват в двубоя с Коринтианс. Друг играч, който няма да участва в двубоя за Фламенго това е Едуардо Силва, който скоро се очаква да напусне клуба. Добрата новина е завръщането в редиците на „ФЛА” на левия бек Пабло Армеро и на нападателя Марсело Сириньо.

За Коринтианс аут за мача са Едилсон, който се контузи през седмицата и Кристиан. Очакваше се нападателя на Ривър Плейт – Тео Гутиерез да подпише с отбора, но той предпочете да играе в Португалия за Спортинг Лисабон.

През седмицата в междинния кръг Фламенго изигра много силен мач срещу Интернасионал в Бейра Рио и спечели с 2:1. Това беше и дебют за нападателя Гереро, който изигра страхотен мач, отбелязвайки гол и асистирайки за другия.

Коринтианс също записаха победа срещу отлично представящите се до този момент в първенството Атлетико Паранензе с 2:0. Очаква се Тите да заложи на същия състав от последните мачове, което говори за стабилност и увереност в отбора.

Много е трудно да се даде предимство на един от двата отбора в този мач, като всеки един от тях държи силни козове. Основен проблем за Фламенго ще е нападението, където няма да участват новите попълнения Емерсон Шейк и Гереро. Това няма как да не окаже влияние върху изхода на мача и като че ли Коринтианс получават леко предимство. От друга страна се очаква препълнен „Маракана” и страхотна атмосфера, което би мотивирало максимално домакините от Фламенго за добро представяне.

Флеменго и Коринтианс имат изравнени победи в сблъсъците помежду им, като победите за Фламенго са 37, а тези за Коринтианс 36. Интересно за отбелязване е това, че в последните 11 срещи между отборите, Коринтианс има предимство побеждавайки в 7 от мачовете, докато Фламенго успя да спечели само 2 от тези последни 11 мача.